Overzicht lessen

Les 1 – Hoe 5 mindsets bepalen hoe je goed kunt verdienen in de praktijk

Welke belemmeringen bewust en onbewust kom je tegen? Leer over de verschillende belemmeringen die tandartsen hebben en leer over de helpende overtuigingen die zorgen dat je meer gaat verdienen. 

Les 2Hoe je kan zorgen dat de patiënt de optimale zorg krijgt, zodat je zoveel mogelijk waarde toevoegt aan je praktijk en aan de patiënt

Krijg een ander beeld, ten aanzien van de productiestromen, binnen de praktijk en ontdek dat het succes van een praktijk afhankelijk is van het vermogen om onderscheid te maken tussen standaard zorg en zorg vanuit zorgzaamheid. 

Leer het onderscheid te maken tussen patiënten met eenvoudige en complexe zorgvragen en ontdek wat het verschil is in de manier waarop zij dit ervaren en de behoeftes die ze hebben. 

Les 3Hoe je je kan onderscheiden en gaat doen wat je leuk vindt en daarmee je aantrekkingskracht gaat vergroten

Doe datgene waar je blij en energie van krijgt. Krijg helder welke behandelingen jij graag uitvoert en krijg strategieën om daadwerkelijk daar te komen. 

Les 4Welke gesprekstechnieken er nodig zijn, waardoor patiënten meer openstaan voor een uitgebreid behandelplan

Vier gespreksleiders die de relatie van je patiënt transformeren

Bouw een relatie met je patiënt waarbij deze zich ECHT gehoord en begrepen voelt en leer overtuigen vanuit de voorkeuren van de patiënt.  

Les 5Hoe je in 5 stappen een script maakt zodat je een ja op je behandelplan krijgt en een optimaal gesprek voert en de patiënt overtuigd van het optimale behandelplan

Leer hoe je op een praktische manier gesprekken kunt voeren aan de hand van een persoonlijk salesscript en leer hoe je de verbinding kan maken met de patiënt en het gesprek leidt naar dat wat de patiënt nodig heeft. 

Les 6 Hoe je met gemak tarieven deelt met patiënten zelfs al je zelf moeite hebt met het bedrag

Weet je wat jouw financiële comfort-zone is en de financiële comfort-zone van jouw teamleden?                                                                    

Leer waarom je je eigen financiële beperkingen niet op patiënt moet leggen en kies voor de beste zorg voor de patiënt. Heb de moed om samen met je medewerkers over jullie financiële comfort zone heen te stappen en onthoud de patiënt niet van de optimale zorg.  

Les 7Het geheime wapen van de exploratiegids: Hoe je meer succes hebt bij het aanbieden van je behandelplan

Documenteer wat echt belangrijk is voor de patiënt en zorg voor meer vertrouwen bij jezelf en alle teamleden tijdens het gesprek met patiënten.

Les 8Hoe je zoveel mogelijk voldoening krijgt, omdat je je visie kan verwezenlijken in je werk waardoor je meer vrije tijd overhoudt

Hoe je visie in overeenstemming is met de nieuwe manier van werken en implementeer strategieën die het proces, waarbij de patiënt wanneer ze klaar zijn voor de uitgebreide zorg voor jou kiezen.

Graag leg ik je iets meer uit over de concepten in deze training:

Veel tandartsen en hun teamleden hebben de neiging om vast te blijven zitten in concepten die zij tijdens hun opleiding hebben geleerd. Ze onderschatten daarmee vaak de waarde van vernieuwende concepten. De meeste tandartsen denken niet verder na of hun concepten, ideeën nog wel aansluiten bij de nieuwe ervaring en wensen van de patiënt. In dit programma wil ik je op weg helpen om anders te gaan denken, denken vanuit mogelijkheden en oplossingen. Realiseer je dat zonder het conceptuele begrip van deze lessen  de resterende lessen nooit hun weg naar de praktijk vinden. Wanneer tandartsen en hun teamleden de concepten kennen en omarmen, zullen de resterende lessen en de bijbehorende voordelen op hun plaats vallen.  

Concepten implementeren werkt zoveel beter wanneer de juist hulpmiddelen aangereikt worden.

Tijdens de lessen neem ik je mee in de verschillende opdrachten en krijg je tools aangereikt die je nodig hebt om dat wat je geleerd hebt uit te voeren.

De hulpmiddelen van deze training zijn ontworpen om jou te helpen om het geleerde in de praktijk te brengen. Ze vormen de basis voor een groot deel van de processen die later in de training aan de orde komen. Hulpmiddelen zijn fundamenteel voor het nemen van leiderschap. Zonder deze hulpmiddelen kun je datgene wat je geleerd hebt niet implementeren. Als je probeert de processen die je in dit programma leert te implementeren zonder gebruik te maken van de bijbehorende hulpmiddelen, zullen jouw processen uit elkaar vallen.

Je stapt samen met je team in een proces en wellicht meerder processen. Deze processen zijn nodig om  gewenste resultaten te bereiken, namelijk meer voldoening, blije patiënten en meer verdienen.